Pages

Monday, December 6, 2010

Siapa kata HIDUP TAK BEST?! AKU KATA!



+Siapa kata hidup ni tak best?!

-Akulah kata! Tak best bila aku gaduh teruk dengan adik aku.
Teruk tau!

+Siapa kata hidup ni tak best?!

-Akulah kata! Tak best bila aku asyik kena marah dengan parents aku.
Tapi parents aku bukan THE HULK.

+Siapa kata hidup tak best?!

-Akulah kata! Tak best bila orang kata aku tak berguna.
Sedih sampai aku asyik renung kasut kat luar rumah je..


+Siapa kata hidup tak best?!
-Akulah kata! Tak best bila aku tak dapat download cerita yang nak tengok sampai habis.


+Siapa kata hidup tak best?!
-Ah! Kan aku kata, AKULAH yang kata HIDUP TAK BEST! Faham tak, HIDUP TAK BEST!


+Oh. Kau nak ORANG2 yang kat atas tu MATI?
-TAK! Aku SAYANG semua orang tu.


+Habis, KAU nak mati?
-Takdela. Aku TAKUT masuk neraka. Huuu~


+Hidup kan TAK BEST?

-Tak best sebab aku yang MENGALAH SEBELUM BERJUANG.
-Tak best sebab aku yang TAK BELAJAR HARGAI HIDUP.
-Tak best sebab aku takde semangat macam NARUTO!

Hidup ni best sebenarnya kan? :) Appreciate our lives. Live on whatever it is.

Nak BUNUH DIRI? Silalah. Terjun bangunan ala-ala superman ke, bawa kereta laju2 ala-ala batman ke.. Tapi, nanti kalau senyuman orang2 yang kau sayang dah takde, salah akukah?

24 comments:

Maizatul Akma said...

hani.. hani.. hehe :)

CERITA LEBAT said...

hidup best kalau hang menilainya dari segi best...apabenda aku ckp ni,..haha

A.D.A.M. said...

mai,mai. haha. :)

A.D.A.M. said...

haha. hang ngantuk dah tu. tido2.

Tapi betui la tu, hidup mmg best bila kita fikir hidup best. :)

mie said...

banyak keseronokkan sebenarnya..
ehehee

eelobor said...

setuju dengan ayat terakhir....hidup adalah best sebenarnya. terpulang pada kita bagaimana nak mencorakkan keseronokan tersebut

adib ahyar said...

dpt hdup pon kira best la..haha

adib ahyar said...

dpt hdup pon kira best la..haha

nora said...

adib ahyar aku suka ar ngan ko eh silap ngan komen ko. setuju2

A.D.A.M. said...

Mie. Hehe. Betui2. Kat laut pun seronok kan? :)

Eelobor.. haah kan. kte la yg pilih. :)

A.D.A.M. said...

Adib.. betui2.. Dapat hidup jadi manusia pun dah ALHAMDULILLAH. Buatnye jadi benda lain, dah x syok.

Nora. hahaha. :P

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

Kalau kite bersyukur dgn sgala nkmat,Allah akan mengurniakan lebih lagi:)

Izzat Aziz said...

Semua orang akan ada hidup yang unik dan menari, tapi terserah kepada kita maca mana nak terima hidup tu, baik atau buruk.

Fay said...

hidup ni bukan macam dalam drama korea. hahaha :) appreciate ur life. kalau kau rasa hidup ni tak best, fikirkan org lain mcm mane pulak kehidupan diorg. :P

i am S!L4H.. said...

ish3 jgn gaduh2....
khidupan 1 cabaran....

zahra pazim said...

selagi mereke2 tu ada, hargailah ok! :)

AesyaZealous said...

haha dpt bygkan kalau bace title dgn penuh emosi..

A.D.A.M. said...

Nauratul.. :) Hidup indah dengan kesyukuran kan..

Izzat... KITALAH penentukan.Sebab kitalah penari kat dunia ni. =)

A.D.A.M. said...

Fay.. hahaha.. Betui2. Walaupun kadang2 hidup, tak sume happy ending, tapi tula hidup kita. Hwaiting!

A.D.A.M. said...

Silah.. hehe.. Biasale tu.. Adik beradik kan.. Gusi lagi berdarah, inikan pulak adik beradik. :P

Zahra.. =) Okay! Sama2lah kita ea. hehe

A.D.A.M. said...

Aesya.. :) Emosi tu penting.

nohfee said...

hidop ni best la. live it.
life is simple. =)

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

hidup ni best sgt2 untuk org yg reti menilai dan menghargainya..macam ayat adam yg lastu tu :)

ape pon yg berlaku, anggap tu semua pengalamn untuk mematangkan dri kita..... :)
"REALITI dunia sementara @ feez-cucuatokaji""

A.D.A.M. said...

Nohfee.. :) Memang2.

Feez..pengalaman mengajar kte kan. :)

Live on! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...