Pages

Tuesday, December 7, 2010

Oi. Oi. Budak JAHAT TAK SEMESTINYA selama-lamanya JAHAT!



Ah! Aku sakit hati.

Rasa sakit hati aku, sama macam bila aku tengok orang lain NAK REBUT MAINAN aku waktu kecik2 dulu.

Ya! Aku BUDAK JAHAT!


Apa? Apa, Kau ingat, BUDAK JAHAT akan selama-lamanya jahat!


Oi. Oi. Budak Jahat TAK SEMESTINYA selama-lamanya jahat!


Oi. Oi. Budak Jahat TAK SEMESTINYA selama-lamanya jadi SETAN!

I am not a rotten egg.


Oi. Oi. Budak jahat TAK SEMESTINYA masuk NERAKA!


Ya! Siapa tau apa yang AKAN JADI pada aku?


Kau tau?

Oh! Kau BUKANNYA PAUL si octopus tu pun, yang konon tahu MASA DEPAN ORANG.

Aku PASTI ini bukan kau, kan? :)


Hari ini, aku budak jahat, hari esok, mungkin aku BUDAK BAIK.


Ini bukannya kisah CINDERELLA yang MAK TIRINYA memang kejam sampai ke akhir.

Aku bukan CINDERELLA, tapi aku TAK SUKA mak tiri dia.


Ini bukannya kisah ULTRAMAN yang RAKSASANYA memang jahat sampai ke akhir.

Tengok, kan ULTRAMAN nak tumbuk RAKSASA tu. Aku TAK NAK kena tumbuk!


Ini kisah MANUSIA yang boleh BERUBAH HATINYA, macam kisah SPIDERMAN.

Aku tau, aku TAKKAN TEMUI cahaya, kalau aku TAK CARI.

Tapi, sekurang-kurangnya, BERI KEPERCAYAAN kepada aku.

Ya, kepada aku, SI BUDAK JAHAT yang MUNGKIN BERUBAH.


Yang MAU jadi BAIK,

Budak Jahat

------------------------------------------

Dipetik dari diari seorang budak jahat. Sekian.

------------------------------------------

Salam Maal Hijrah!

“Hijrah dengan sebenar-benar hijrah”

*Cakap senang, nak buat susah. Ingat senang ke nak cari cahaya yang betui bila mata dah RABUN. Haiz. Tapi, kalau duduk tempat yang sama je, sampai bila pun tak jumpa cahaya. Lagipun, Aku TAKUT GELAP!

32 comments:

Ριтʏ Ιи тнɛ нσʋƨɛ said...

yeah ! fity selalu idam dapat teddy waktu kecik,
tapi mama tak bagi.coz takut malaikat tak masuk ;)

yann said...

baik buruk seseorang hanya Allah yg boleh nilai..kita manusia biasa xde hak nak buat semua tu sbb kita pun ade kekurangan masing2..ckp nak buat perubahan tu senang yet, easier said than done..apa2 pun, usaha tu penting.. :)

giler panjang komen..just my two cent~!

Obie said...

kalau takut gelap, pakai la torchlight.

:)

mie said...

setiap org pasti ingin berubah...

Mrs. Late said...

hhaaha..budak jahat ye?

Hafizatul Asyrah said...

setiap apa yg terjadi ada hikmatnya .
berdoalah semoga anda diberikan hidayah =)

May God bless u !

papabear said...

mari jadi budak baik... at keast baik sikit dari sebelumnya... :P

Izzat Aziz said...

Ada je yang budak jahat tak sedar kediri jadi jahat, kita hanya mampu ajak seseorang tu ke arah kebaikan, bantu dia, ajar dia.. tapi kalau dia tak nak kita boleh berdoa jelah supaya diberikan petunjuk.

Encik MT said...

yer...Encik MT dah kenal ramai dah orang yang dulunya jahat,pastuh jadi lagi baik dari Encik MT.haha!

Salam Maal Hijrah!!

naima akhafullah said...

kte pun budak jahat gak... tp kite nk msuk syurga =)

EEFFAH said...

pandangan mata manusia x sama dgn pndangan mata Allah
yuk!kita jadi bdk baek sama-sama =)

mijieywardie said...

moga2 dapat berubah jd baik ea.. :P

wani said...

perlu ke ade altromen bagai -__-

nora said...

kamu jangan nakal (ni bkn aku cakap, aliff yg cakap =p)

Sca Ndx said...

bukan jahat, nakal baru betul. manusia bisa berubah, tapi jangan berubah terus. simpan sedikit 'diri sendiri'

Liana Ryan said...

hehehehehe.. comel gitu~~ XD

Fay said...

saya pun budak jahat jugak.

*budak baik pun tak selama-lamanya jadi baik kan?

Anonymous said...

I fool read a few of the articles on your website now, and I definitely like your line of blogging. I added it to my favorites net stage file and disposition be checking stand behind soon. Will check out of order my put as highly and fail me be familiar with what you think. Thanks.

Lelaki Ini said...

adeyh2!
jom2 berubah!!!

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

sabar je la..manusia memang suke nilai luaran dari dalaman .... saya sokong FAY..budak baik pon tak semestinya selama2nya baik..manusia bolh berubah..hati boleh dibolak balikkan..semoga kite semua menemui sinar baru di tahun baru hijrah ni :)

A.D.A.M. said...

Fity.. hehe. Mama nak malaikat jaga ank dia. =)

Yan.. Ya! Usaha memang PENTING. ^__^
Hahaha. xpe panjang pun. Tak kisah. :P

Obie.. :) Torchlight tak cukup terang. keh3.

Mie.. Betui2. ^___^

A.D.A.M. said...

Mrs. Late.. Hahaha. Takdela sgt. :P

Hafizatul.. Benarlah itu.. Thank you! Same goes to you dear. =)

Papabear.. Jom2.. :)

Izzat.. Oh. Haah.. Moga2 ditunjukan jalan. ^_^

A.D.A.M. said...

Encik MT.. Hehe. Tu la pasal kan. Nampaknye, kena usaha, supaya kita sama baik dengan dia. :D Hohoho. TQ!

Kak Naima.. Kte pun nak jugaaakk! Jgn tinggal kte.. sobs3x..

Mijiey.. InsyaAllah. Ameen. :)

Wani.. Hahaha. Perlu2.. ;P

A.D.A.M. said...

Nora.. haha. Kena dengar cakap dialah. :P

Sca.. hee.. Mana yg baik, simpan elok2. ;)

Liana. hahaha. meow2. xD

Fay.. ecececece.. ye la tu.
Haah kan.. Tapi harap2 budak baik akan terus baik.. Then, helps budak jahat to become budak baik. =)

A.D.A.M. said...

Lelaki ini.. Meh2. :D Tapi takut pulak kita ni ada penyakit hangat2 taik ayam. Hohoho..

Feez.. Takde hal la feez.. :)
Memang kan hati boleh dibolak balikkan.. InsyaAllah.. Ameen.

Salam Maal Hijrah! ^___^

salwaismail said...

dulu sy baik, tp skng sy jahat.
T_____T
mcm mne pulak tu?
;)

A.D.A.M. said...

Jom la jadi baik balik.. :) jom, jom..

salwaismail said...

jom, jom.. kihkihkih
ingat ajak jdi baik tu, mcm ajak pegi tengok movie ke?
:))

A.D.A.M. said...

Kalo cam tu, senang la. =)

Tapi kan, kalo nak ajak tgk movie pun, kalo org tu xnak, x jadi gak kan. ^___^

zidEL zhafiz said...

mak mak..cinderella..huhu~~~

A.D.A.M. said...

Mak jawab, "Ei, yg kau mengarut pagi2 buat ni nape?"

-yana mz- said...

manusia berubah..=)

Live on! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...