Pages

Tuesday, May 18, 2010

It's ok babe!

"Satu ketika nanti, kita pasti akan berpisah jua.. Ketahuilah, kubangga kamu hadir dalam hidupku.. Ketahuilah, kubangga mengenali kamu.. Ketahuilah, kubangga menyayangi kamu.. Moga Allah sentiasa menjaga kita semua. Moga berjaya dunia, akhirat.. Moga kamu sentiasa tersenyum dalam rahmat-Nya.."

18 MEI 2010, 7.00 PM

Alhamdulillah.. Allah masih lagi beri kesempatan utk aku bernafas sehingga detik ini.. Sehingga detik ini, kalau dihitung nikmat yg Allah bagi, memang tidak akan terhitung..

Hari nie, genap 20 tahun umur aku. Dah 20 tahun aku mengembara mencari erti hidup kat dunia ini. Entah kenapa tiba2 hati aku berasa syahdu dan pilu pada hari nie. Sebenarnya, sejak semalam lagi hati aku rasa macam tu.. Aku tak dapat tidur dgn lena semalam, sedangkan, aku perlu berlawan dengan raksasa yg bernama 'exam' pada keesokan harinya. (Padahnya, aku mengantuk sewaktu menjawab English paper tadi. haiz.)

Adakah aku sedih sebab dah umur 20 tahun?! Ah! Entahlah! Haiz.

It's okay babe to be twenty!! It's not a crime! <<--Talking to myself again.

Aku tertanya, sepanjang tempoh 20 tahun nie, ape lah yg aku dah buat kat dunia.. Pada siapalah aku dah berbakti.. Haiz. Aku ni, dah buat ke tanggungjawab aku sebagai seorang hamba? Aku ni, dah buat ke tanggungjawab sebagai seorang anak, kakak dan kawan??? Bertanggungjawabkah aku??

Huhuhu. Apa2 pun, aku patut bersyukur kerana ada orang2 yg menyayangi aku, walopun aku bukanlah baik sangat.

Aku mohon maaf kalau selama aku hidup ini, aku tak tunaikan tanggungjawab aku dengan baik.. Maaf.Maaf.Maaf. Although sorry can do nothing, i still want to say my apologize. Sobs3x. T.T

Whatever it is, May Allah bless all of us.

Lastly, it's ok babe! It's ok to be older! :)

-Still find my ownself-

---------------------------------
Edited on 21 May 2010, 11.45pm

Thanks mom 4 the cake! ^^

2 comments:

siti salwani said...

salam.

Topik nti sangat menarik perjatian sal. Sometimes, i wander what am i did for the past 19 years ago.. amal, ibadah mcm mane? cukup ke kalau nak dibawa kita ke akhirat kelak?

Study kiter sampai mane je? degree? cukup kah? Sal pun masih mencari erti hidup. Perjalanan kita sebenarnya masih jauh. In spite of our age are increasing day by day. But, thing we should know, mase kita bertemu dgn-Nya semakin hampir. Semoga duniawi dan ukhrawi kita berjaya. Chayok!

sal dah deactivate FB. Sal rase banyak lagha'ketika ber-FB. Mungkin sal tak pandai uruskan mase. InsyaAllah. Oneday, ketika sal dah pandai how to manage time properly, sal active kan balik. Kita ber-blog je skang ni. :)

salam.

A.D.A.M. said...

Salam Sal.. :D

Ye kan.. kadang2 kita nie tau cakap je, buatnya tak pandai.. huhu..

Pasal FB, hani pun byk sgt lagha dgn FB. Tapi tak mampu lagi nk deactivate FB. haiz..

InsyaAllah. Sama2 kita mendoakn ea Sal. Ana rndu nti juge! ^^

Moga Allah bantu kita Sal.. =)

Live on! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...