Pages

Thursday, March 18, 2010

Jatuh hati dengan dia.

Aku dah jatuh hati. http://www.emocutez.com
Dengan siapa? Nama dia Maher Zain.
Si Dia

Oh. Tak. Tak. Aku rasa aku bukan jatuh hati dengan dia. Tapi aku jatuh hati dengan lagu-lagu dia.
Lagu-lagu yang cukup menyentuh jiwa. His voice really awesome and lyrics of his songs always makes me think.http://www.emocutez.com
Antara lagu-lagu dia yang betul-betul menyentuh jiwa aku :
Lagu Open Your Eyes memang mengingatkan aku yang
kebenaran sentiasa ada di depan mata kita.
Kadang2 kita selalu terlupa atau buat2 terlupa.
For the rest of my life sememangnya lagu yang menyentuh sanubari.
Kalau suami menyanyikan lagu ini buat isterinya dan
jika ianya dinyanyikan betul2 dari hati sang suami, maka beruntunglah sang isteri.
Lagu Hold my hands menjentik kotak pemikiran aku bila lirik
"Now we share the same rise sun, the same round moon, why don't we share the same love?" dilagukan.
Mengingatkan aku pada Palestine.
Kenapa kadang2 manusia tak berhati perut
(Ceh! Gaya cakap macam la aku ni alien)?
Why can't we spread love?


Emm. Ternyata lagu-lagu Maher Zain nie, memang x rugi
kalau nak dengar. Ikut nyanyi sekali pun xpe. :)
(Psstt. Aku x berani nak ikut nyanyi, takut hujan turun lebat pula.
Hohoho) http://www.emocutez.com

Till then, bye. Izinkan aku mimpi indah lagi.
Moga kali ni, lagu2 Maher Zain jadi background music
dalam mimpi aku. http://www.emocutez.com

5 comments:

Hami Asraff said...

Salam kunjungan. Saya juga pernah post mengenai ini dalam blog saya :)

Anonymous said...

mE t0o!

A.D.A.M. said...

@ Hami Asraff.

ea?
(Terus pergi cari post itu dengan semangat)

(Oh. Dah jumpa!)

.........................(Baca, baca dan baca)

^_^ Muzik itu indah kan! Dan muzik itu bertambah indah bila ianya menjadi penaik semangat + iman dalam hidup! Oh! Saya suka muzik! :)

qiki said...

mari kte same2 kuat menghadapi dugaan dan cubaan dan tidak berputus asa! =)

A.D.A.M. said...

Yep! InsyaAllah. =)

Live on! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...